Over mij

Mijn naam is Annemarie Gerritsen.

Als (levensloop)psycholoog en psychotherapeut werk ik in het Gezondheidszorgcentrum De Dennenkamp in Oosterbeek op de tweede verdieping. Vanuit een huiselijk ingerichte ruime kamer met uitzicht op de dennenbomen en de daken van Oosterbeek hoor je regelmatig het carillon vanuit de Raadhuistoren bij het gemeentehuis.

Ik ben in 1997 als gerontoloog gestart als trainer en levenslooppsycholoog in de maatschappelijke ontwikkeling (Odyssee, opleiding en advies) en vanaf 2001 als GZ-psycholoog werkzaam in de psychosomatische zorg (Winnock, voormalig RUG-adviescentrum en het Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid Nijmegen).

Vanaf 2009 heb ik de overstap gemaakt naar de vrijgevestigde praktijk. Eerst in loondienst en vanaf 2015 als vrijgevestigd psychotherapeut en gz-psycholoog maak ik onderdeel uit van de Dennenkamp psychologen Daarnaast ben ik aangesloten bij verschillende intervisiegroepen en krijg ik supervisie, wat een wezenlijk onderdeel is van mijn vorming als therapeut. Als therapeut word ik ervaren als laagdrempelig, betrokken, sensitief met zowel oog voor lichaam als geest.

Annemarie Gerritsen

Ik werk in specialistische GGZ, zowel ervarings als lichaamsgeoriënteerd, als cognief gedragsmatig.

U kunt bij mij terecht voor problemen die al langer bestaan en teruggaan naar de kindertijd, waar soms geen woorden voor zijn en die soms alleen via lichamelijke klachten naar buiten komen, op meerdere levensgebieden (werk, relaties, vrije tijd) spelen en terugkerende problemen geven in de interactie met anderen, het zelfbeeld en in de zelfregulatie zoals bij hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.

Als psychotherapeut geef ik:

  • Individuele therapie, waarbij relatietherapie onderdeel kan uitmaken van de behandeling en
  • Individuele (ervarings en lichaamsgeörienteeerde) psychotherapie in groepsverband.

Ik ben aangesloten bij:

  • De Landelijke vereniging voor vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten (LVVP) waar ik ook eens in de 5 jaar door gevisiteerd wordt. Hiermee voldoe ik aan de de LVVP kwaliteitscriteria
  • De beroepsvereniging voor cognitieve gedragstherapeuten (VGCT).
  • De beroepsvereniging voor Pesso-psychotherapeuten
logo-VGCt